טחינה אדומה של אלרן. זהירות ממכר.
המתכון הבא נולד במקרה, במסגרת החיפוש שלי לממרחים שאינם על בסיס חלב. אחרי שהכנתי ממרח עגבניות השלב הבא היה פלפלים. לצורך כך החלטתי שאני הולך על הגרסה הכי טעימה לדעתי שלהם שזה השישקה. פלפל אדום בעל צורה מוארכת ומתוק.
- השלב הראשון היה קליה של הפלפלים. על תבנית אפיה מניחים נייר אפיה ועליו מניחים כ– 15-20 פלפלים בתבנית וצולים בגריל בתנור.
- כאשר צד אחד של הפלפלים משחיר מעט הופכים אותם לצד השני.
- בגמר הצלייה אחרי מספר דקות על השיש אוספים את ארבע הפינות של נייר האפייה יחד עם הפלפלים ומכניסים לשקית או קופסה להמשך הצטננות.
- לאחר שהפלפלים התקררו ניתן עתה לקלף את הקליפה שלהם בקלות ולנקות אותם מהזרעים שבפנים.
- בשלב הבא טוחנים את הפלפלים במעבד מזון עד לקבלת משחה נוזלית.
- את הממרח שהתקבל אני מבשל על אש קטנה עד לצמצום הנוזלים וקבלת משחה יציבה.
- למשחה הזו אני מוסיף כשתי כפיות של חומץ. זהו בשלב הזה יש לנו ממרח פלפלים.
טחינה
אני מאד אוהב את המותג של טחינה אל ארז.
- במעבד מזון אני מערבב כ- 200 גר טחינה 180 גר' מים ועשרים גרם מיץ לימון. (מי שאוהב שום יכול להוסיף לפי הטעם). זהו הטחינה מוכנה. אין צורך להוסיף מלח כיוון שלדעתי המוצר הגולמי מלוח מספיק.
ועכשיו לקסם:
מערבבים ביחס של 2 טחינה ו- 1 ממרח פלפלים ומקבלים ממרח מדהים.
- למרוח על פרוסת לחם טרי ולהתענג.
תיהנו!